ایده استارت آپ هرچه جدید و بروز تر باشد، تأثیر زیادی در موفقیت یک کسب و کار و افزایش فروش دارد و امروزه اغلب مشاغل میتوانند با بهرهگیری از ایدههای جدید و خلاقانه استارت آپی در کسب و کار خود موفق شوند و حتی به دستاوردهای جدیدی برسند. به طور کلی استارت آپ نزدیک به دو دهه است که در کشورمان رواج پیدا کرده است و پروژههای استارت آپ در ایران قدمت چندینساله ندارند و به همین منظور ایدههای جدید کسب و کاری به حساب میآیند.
اغلب ایدههای استارت آپ، دید بلند مدت برای درآمد زایی دارند و با استفاده از این ایدهها نمیتوان در مدت زمان کوتاهی به درآمد مناسبی رسید. به همین منظور افرادی که با بهره گیری از ایدههای استارت آپ، کسب و کار خود را شروع میکنند، نباید این انتظار را داشته باشند که در فاصله مثلاً یک تا دو ماه به درآمد فوقالعادهای برسند و باید در این زمینه دید بلند مدت داشته باشند.
درواقع هدف اصلی ایدههای استارت آپ، کمک به رونق کسب و کار و تولید و عرضه محصولات با سطح بالا به منظور تأمین کردن نیازهای جدید در حوزههای مختلف مانند شرکتهای دانش بنیان است که طی این چند سال ایدههای مختلف استارت آپ به راهاندازی و رونق بسیاری از کسب و کارها کمک فراوانی کرده است.
استارت آپ چیست؟ + مروری کوتاه بر تاریخچه استارت آپ
شاید بعضی افراد درباره استارت آپ اطلاعات کافی نداشته باشند که در این قسمت درمورد مفهوم استارت آپ و تاریخچه آن توضیحاتی داده خواهد شد. مفهوم استارت آپ در کشورمان سال به سال در حال گسترش است و امروزه بسیاری از مشاغل در ایران طبق ایدههای استارت آپ راهاندازی میشوند و یقیناً این ایدهها در آینده نزدیک تأثیرات مثبتی در کسب و کارهای مختلف خواهند داشت. زمانی که یک فرد یا مجموعهای یک محصول جدید را تولید میکنند، میزان استقبال از این محصول و انتخاب آن توسط افراد مختلف، تأثیر زیادی در موفقیت آن کسب و کار یا استارت آپ دارد. درواقع تصور اصلی فرد یا مجموعه این است که کسب و کار آنها قطعاً نتیجه مطلوبی را در پی خواهد داشت و به همین ترتیب از روشهای مختلفی برای مطرح شدن برند خود استفاده میکنند.
لازم به ذکر است که درباره استارت آپ توضیحات مختلفی ارائه شده است ولی شاید بعضی از تعاریف، مفهوم استارت آپ را به خوبی بیان نکرده باشند که مخاطبان را در این زمینه گمراه میکنند. استارت آپ به یکسری کسب و کار یا پروژههایی گفته میشود که اغلب فعالیت آنها در حوزههای تکنولوژی و فناوری است که با ایده یک یا چند نفر شکل گرفته است و کار کردن هدفمند را لحاظ می کنند.
درواقع استارت آپ کسب و کاری محسوب میشود که هدف آن ارائه ایدههای جدید در حوزه کاری یا کارآفرینی است که به کسب و کار نوپا نیز معروف است. البته کسب و کار استارت آپی ممکن است که بر پایه روشهای نوین فناوری و تکنولوژی نباشد و هیچ الزامی در این زمینه وجود ندارد که همه کسب و کار و ایدههای استارت آپ منطبق بر فناوریهای روز دنیا باشند.
به هر حال کسب و کار استارت آپی همچنان در ایران با ابهامات زیادی روبرو است و در بسیاری از حوزههای کاری نتایج مطلوبی را در پی نداشته است، هرچند که پیشبینی میشود کسبوکارهای استارت آپ در آینده نزدیک تأثیر فراوانی در رونق اقتصادی کشورمان خواهند داشت.
مفهوم استارت آپ تقریبا به سال ۱۹۱۱ میلادی برمیگردد که شروع فعالیت آنها توسط شرکتهای کوچک انجام شد. به مرور زمان کسب و کار استارت آپ در کشورهای مختلف دنیا رونق گرفت و بسیاری از شرکتها از این طریق توانستند در حوزههای فناوری و تکنولوژی موفقیت زیادی را کسب کنند. شرکت اپل را میتوان جزو یکی از بزرگترین استارت آپهای دنیا معرفی کرد و بنیانگذار آن یعنی استیو جابز توانست به شیوه استارت آپی، شرکت و برند خود را در جهان معروف کند.
از دیگر استارتآپهای معروف و موفق در این زمینه میتوان به شرکتهایی نظیر گوگل، مایکروسافت و … اشاره کرد که در حال حاضر جزء بهترین استارت آپهای دنیا در حوزه فناوری و تکنولوژی محسوب میشوند.
ایدههای مناسب استارت آپ چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟
به طور کلی ایدههای استارت آپ باید جدید، جذاب و مطابق با مباحث روز دنیا در حوزه تکنولوژی و فناوری باشد و یک مجموعهای که از ایده های خلاقانه استارت آپ برای راهاندازی کسب و کار خود استفاده میکنند، قطعاً دستاوردهای جدیدی را در این زمینه کسب خواهند آورد.
با توجه به خلاقانه بودن اغلب ایدههای استارت آپ، افراد زیادی تمایل به راهاندازی یک کسب و کار جدید دارند و همین مسئله باعث شده است امروزه بسیاری از مشاغل در زمینه استارت آپ فعالیت داشته باشند.
مهمترین ویژگی ایدههای استارت آپ، به شرح زیر است:
- دیدگاه ایدههای استارت آپ درمورد کسب و کارهای مختلف، بلند مدت است و افرادی که قصد راهاندازی این کسب و کارها را دارند، نباید دید کوتاه مدت نسبت به این قضیه داشته باشند.
- تمرکز اصلی آنها باید روی برند و محصولات جدید باشد.
- تمرکز اصلی این ایدهها باید بر روی بازارهای جهانی باشد. علیرغم اینکه به بازار داخلی نیز توجه داشته باشند.
- ایدههای استارت آپ باید طوری درنظر گرفته شوند که میزان تولید و مصرف یک محصول با یکدیگر تناسب داشته باشد.
- از همه مهمتر این ایدهها باید خلاقیت و توسعه محور باشند و به جذب افراد خلاق و با استعداد تمرکز داشته باشند.
معرفی بهترین ایده های استارت آپ
امروزه در زمینه استارت آپ و کسب و کارهای مختلف، ایدههای مختلفی مطرح میشوند که از هرکدام این ایدهها باید در زمان و مکان مخصوص به خود استفاده کرد و هزینه های شروع کسب و کار متفاوت است. لازم به ذکر است که بسیاری از مشاغل داخلی از ایده های استارتاپی خارجی نیز استفاده میکنند و حتی توانستهاند با استفاده از ایدههای خارجی، جایگاه شغلی خود را ارتقا بدهند. از جمله پرکاربردترین استارت آپ های خارجی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید محتوا در شبکههای مجازی مانند اینستاگرام و سایتهایی نظیر ویکیپدیا و …
- فروش محصولات در سایتهای معتبر نظیر سایت آمازون، Ebay و …
- استفاده از سرویسهای آموزشی نظیر Home work answer برای پاسخگویی به سؤالات در زمینههای مختلف
با استفاده از ایدههای استارت آپی که در قسمت پایین به آن اشاره شده است، به آسانی میتوان یک کسب و کار جدید را شروع کرد و با گذشت زمان به درآمد مناسب رسید. ایدههای مهم استارت آپی که یقیناً در سال ۲۰۲۱ هم جوابگو خواهند بود، به شرح زیر است:
- یکی از ایدههای جدید استارتاپی، نظرسنجی آنلاین است و افراد میتوانند با ایجاد نظرسنجی برای شرکت کنندگان برنامههای مختلف، به راحتی کسب درآمد کنند. شاید این کار در ابتدا کمی مشکل به نظر برسد، اما با کمی تلاش و کسب تجربه میتوان از این راه کسب درآمد کرد.
- ترجمه متون به صورت آنلاین، یکی دیگر از ایدههای جالب استارت آپی است و افرادی که به زبانهای مطرح دنیا تسلط کافی دارند، میتوانند از راه ترجمه درآمدزایی کنند.
- آموزش موسیقی به دیگران یا نحوه تولید موسیقی، یکی از ایدههای موفق استارت آپی محسوب میشود و از این راه میتوان به سطح درآمدی مطلوبی رسید.
- افرادی که در زمینه عکاسی مهارت کافی دارند، میتوانند با گرفتن عکسهای جذاب از دیگران و فروش آنها، کسب درآمد کنند.
ایده استارت آپ میتواند مربوط به حوزههای مختلف کاری باشد، ولی اغلب این ایدهها به کسب و کارهای حوزه فناوری و تکنولوژی مربوط میشوند و مشاغلی که در این زمینه فعالیت میکنند، قطعا موفقیت بیشتری نسبت به سایر کسب و کارها کسب خواهند کرد.